h1

Muslimske kvinder indtager nettet!

Muslimske kvinder indtager nettet

23 02 2008

 Den politiske blogscene har længe været domineret af islamkritiske danske mænd, men nu tager de muslimske kvinder til genmæle. Det peger mod en fremtid, hvor muslimerne vil blande sig langt mere i samfundsdebatten, siger ekspert.

Af Mikkel Vuorela

De er unge, de er veluddannede og de er ikke bange for at markere sig. Flere muslimske kvinder har opnået stor succes med at blogge om deres holdninger og islamiske baggrund. På den danske topliste over politiske blogs, har to kvinder kæmpet sig op blandt de femten mest læste. De er faktisk blevet så populære, at over 20.000 mennesker hver måned klikker sig ind på deres sider for at læse deres kommentarer til verden udenfor.

”Grunden til at de muslimske kvinders blogs er blevet populære, er fordi de, ligesom mange andre blogs, udtrykker holdninger, som man ikke møder i medierne. Her kan man få et indblik i en verden og nogle synspunkter, som man ellers ikke møder,” siger Lisbeth Klastrup, der forsker i blogging på IT-Uni-versitetet i København.

De mest populære politiske blogs er dog stadig dem, der udtrykker stærkt islamkritiske holdninger, men de nye stemmer er kommet for at blive. 

Den nye generation

Saliha Marie Fettah, der underviser på Center for Mellemøststudier ved Syddansk Universitet mener, at blog-fænomenet peger mod en fremtid, hvor muslimer vil markere sig langt mere i den hjemlige debat:

”Vi har været vant til den første generation af indvandrere, som ikke havde danskkundskaber. Men i anden generation har vi en gruppe af veluddannede mennesker, og dem kommer vi til at se meget mere til,” siger Saliha Marie Fettah.

Hun forklarer, at der er en klar tendens til, at de unge muslimer blander sig mere i debatten. De er vokset op i Danmark, og de er helt fortrolige med internettets muligheder. Derfor griber de nu chancen for at deltage i diskussionerne på nettet.  

Alle har en holdning til dem

En af de unge kvindelige bloggere er Helen Latifi. Hun er 25 år og studerer medicin på Københavns Universitet. Det er hende og veninden Gülay Kocbay, der skriver de mest populære muslimske blogs.

”Jeg begyndte at blogge for at give noget modspil til den islamofobiske stemning, der hersker i blogland,” forklarer Helen Latifi og fortsætter.

”Vi bidrager med en mangfoldighed, der rykker ved folks forestillinger om, hvordan muslimer er. Folk kan se, at vi er almindelige kvinder med noget på hjerte.”

Helen Latifi har blogget siden maj 2007, og siden da har hendes blog haft over 170.000 besøgende. Selv blev hun meget overrasket over, at så mange interesserede sig for hendes skriverier, men det ansporede kun til at skrive endnu mere.

 ”Jeg vil gerne have, at folk tænker, at vi har mere at byde på end vores slør. At vi er som alle andre.”

Helen Latifi har taget initiativ til at samle alle muslimske bloggere i et netværk, og hun føler, at hendes arbejde kan inspirere endnu flere muslimer til at melde sig under de digitale faner.

 ”Siden vi begyndte, er der kommet flere kvindelige muslimske bloggere. Det er fedt at påvirke den unge generation på den måde, så de gerne vil diskutere med andre, og vise hvem de er,” afslutter Helen Latifi.    

artikel-blogs.jpg

Reklamer

2 kommentarer

  1. Islam er ingen religion. Det er en racistisk kultur, som er integrationsfjendtlig og sætter egen kultur højere end værtslandenes. Islam forbyder unge mennesker fra egen “hellige” (læs dumme) kultur at være sammen med andre “normale” (læs almindelige unge, som ikke gider interessere sig for gammeldags religion) er en (religiøs) forbrydelse. Det er (religiøs) racisme af værste skuffe…og så vender I tingene på hovedet og anklager danskere for at være racister. – Under dække af det demokratiske begreb “religionsfrihed” vil Islam have lov at plante egen kultur. Islam er ingen demokratisk, men en autoritær, patriarkalsk kultur. For islam er religionsfrihed døden. I islam er ingen frie og lige som vestens menneskerettigheder kræver. Islam hænger fast i en menneskeopfattelse, som er 1400 år gammel. Islamisk livsform er for gedehyrder – opfundet længe, længe før demokrati udviklede sig i vestlige kultur. Hold dog op med at tage koranen alvorlig, det er jo latterligt. Det er også gamle mænd, der har skrevet kristendommens bibel. Samfund udvikler sig – nogle er blevet demokratiske. Men islam modvirker demokratisk tankegang. Ingen mennesker i islam er frie og lige. I er gjort til Allahs slaver, som det er forbudt at tænke selv. Det blev tilladt i Europa for 500 år at tænke selv. Religion og guder er det rene vås. Drop det dog. tag jeres frihed. lad være at belemre os med jeres oldtidstro og oldtidskultur.


  2. @ Karsten Larsen

    Det er din opfattelse, og det er tydeligt at uvidenheden hos dig ingen grænser kender.

    Jeg har dog et kort spørgsmål til dig. Hvis islam ren racistisk kultur, som du kalder det, hvorfor drager millioner af mennesker fra jordens forskellige steder hvert år til Makka for at udføre pilgrimsrejsen??
    Hvorfor er der flere og flere ikke-muslimer, herunder mænd, kvinder og unge, som accepterer islam som deres religion??Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: