h1

Adhan blomsten…

august 4, 2008

En blomst som besidder et meget interessant egenskab, som muligvis vil chokere de af jer som har svært ved at tro på livets mirakler, som Allah den Almægtige kan udrette.

[Surah: Al-Anaam, vers 109]
They swear their strongest oaths by Allah, that if a (special) sign came to them, by it they would believe. Say: “Certainly (all) signs are in the power of Allah: but what will make you (Muslims) realise that even if a (special) sign come, they will not believe.”

En blomst med en meget særlig træk som jeg begyndte at holde meget af da jeg første gang efter mange år var på besøg hos min familie i den eksotiske storby, Istanbul, i Tyrkiet.

Det var år 2000 hvor jeg sammen med min mor og lillebror var taget på ferie i Tyrkiet, og boede hos min mors bror en måned. Under vores ophold hos familien spurgte min tante om jeg ville se en adhan blomst. Jeg undrede mig over hvad hun mente med en adhan blomst, men fik fortalt at den begyndte at åbne sig ligeså snart kaldet til aftensbønnen kunne høres. Det første jeg kunne sige var: “yeah right”, fordi det troede jeg simpelthen ikke på. Hun blev overrasket og spurgte om jeg ikke troede på mirakler, og det gjorde jeg.. Men sådan et mirakel???? Hm.. Det eneste min tante overbevisende kunne svare tilbage var; du får se ved aftensbønnen.

Få minutter inden adhan kunne høres samlede vi os omkring adhan blomsten..

Pludselig begyndte adhan fra de meterhøje minareter at runge i byen og x-antal øjne stirrede tavs på en gul blomst…

Alllah´u Akbar, Allah´u Akbar, Allah´u Akbar Allah´u Akbar!!

Kort efter det sidste vers i adhan var reciteret gik der ikke mange sekunder før adhan blomsten pludselig begyndte at lukke sig igen.. SubhanaAllah!!

På tyrkisk kaldet, ezan blomst dvs. “kaldet til bønnens blomst”, er en plante på næsten størrelse med en tulipan, og dens silkeagtig gule blade er om dagen lukket. MEEEEEN ligeså snart adhan, dvs. kaldet til aftensbønnen, kan høres fra de meter høje minareter i Tyrkiet, så begynder adhan blomsten småt at åbne sig og giver en stor overraskelse til dets publikum som i det øjeblik observerer den med en stor spænding.

Adhan blomsten begynder at spire i maj måned og forsætter sommeren frem.

Reklamer

One comment

  1. :0

    Jeg er utrolig målløs.

    Tror du man kan finde sådan herhjemme?Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: