h1

Knivdrab versus barnelig

juni 2, 2008

Billede: BT

Kontra

Barnelig fundet i plastikpose

Billede: Nordjyske

Jeg er dybt dybt rystet og chokeret over gårsdagens, mandag den 2. juni, grusomme nyhed om fundet af et barnelig i et skovområde, nær Horsens.

Ifølge forskellige nyhedskanaler så var det en forbipasserende, som fandt posen med barneliget, som ikke blot var lagt ned i en pose men også svøbt ind i et håndklæde.

Det uhyggelige fund drejer sig om en nyfødt baby, som ifølge politiet vurderes til at være højst 3-4 dages gammel.

Så er mit spørgsmål, hvorfor????

Det er forfærdeligt at tænke hvordan “moren” til dette barn har kunnet få sig selv til at udføre sådan en umenneskelig handling, efter at have båret sit eget barn i 9 måneder. Jeg har altid fået at vide at moderlighed er lig med en beskyttende og omsorgsfuld mor, men det er enorm sørgeligt at opdage at denne definition åbenbart ikke er gældende for alle mødre. Det undrer mig hvilken skyld dette barn havde siden det skulle blive udsat for sådan en rædselsvækkende skæbne.

Jeg er dybt uenige med eksperter, som jeg er næsten sikker på vil udtale sig om en række psykologiske forklaringer med hensyn til denne “mors” baggrund og hvorfor hun muligvis har handlet som hun har gjort, især med henblik på at hun evt. har været gravid i skjul, på grund af frygt for familie eller lignende har hun så valgt at “smide” barnet væk osv. Man kan ikke retfærdiggøre sådan en handling, når vi lever i 2008 hvor folk godt kender til hvad konsekvenserne er efter et samleje uden prævention, når disse kvinder ellers er kloge nok til at vide hvordan de skal tilfredsstille deres seksuelle lyster.

Det er enormt tankevækkende at der mandag eftermiddag er blevet fundet et barnelig i en plasticpose muligvis smidt ud af en kynisk “mor”, mens en anden mors verden i den anden ende af Danmark gik under søndag formiddag, efter at have mistet sin søn som blevet stukket ihjel 7 gange.

Det giver en masse tanker i hovedet på en, men jeg har enorm svært ved at finde svar til disse tanker…

Jeg kan ikke forstå at en frygtelig mor muligvis må have været  dyb ulykkelig da hun fandt ud af at hun var gravid, medens utallige af mødre dagligt fælder tårer fordi de ikke kan blive gravide.

En mor, som har handlet egoistisk, mens en anden mor i traumecentret på Rigshospitalet har grædt og inderligt ønsket at bare det var hende som lå og kæmpede for livet, istedet for hendes kun 16 årige søn…

En kynisk mor havde åbenbart udtænkt en brutal plan, for at komme af med sit  uskyldigt nyfødt barn, medens en mor lørdag formiddag gik i møde med tabet af sit barn, Carlos.

Gud som tillod en “mor” at få et barn, men som hun så har valgt at smide væk, medens en anden mor inderligt ønskede at hun kunne få Guds gave tilbage, som gik borte takket være et forkert tidspunkt, et forkert sted og i selskab med forkerte personer.

En mor som har nægtet livet til sit eget barn, mens en mor kæmpede for at redde sin søns liv, som også var storebror til hendes yngste søn.

En mor som muligvis er lettet for at have sluppet af med sin “hemmelige graviditet”, mens en lillebror græder i søvne ved tanken om tabet af sin storebror, Carlos…

Mens en selvoptaget mor nu frygter for sit liv, på grund af hendes forbrydelse, så har livet, af en mor og lillebror til Carlos, bannet vejen frem til et livs mareridt:
et tilstedeværelse uden Carlos..

Sikke en verden vi lever i og sikke en retning verden er ved at tage… Ifølge Islam så spiller de ældste en stor rolle overfor de yngste, men lørdagens drab beviser blot at selv de ældste ikke mere kan finde ud af at opfylde deres pligter som “storebrødre”, men istedet vælger en 24 årige mand at stikke en blot 16 årige dreng ned med 7 knivstik. En mand på 24 og en teenager på blot 16, med 8 års aldersforskel mellem dem. Dette er ikke ensbetydende med at jeg retfærdiggøre den kun 16 årige Carlos rolle, eftersom vi ikke kender til sagens kerne, men alligevel er det ufatteligt at dræbe en 16 årige med 7 knivstik.

Ifølge islam så er det at få muligheden for at være en mor en stor gave og velsignelse, men nogle mødre er åbenbart ikke denne gave værd når de kan tillade sig at give et uskyldigt barn sådan en grusom skæbne.

Må retfærdigheden ske fyldest… Amin!

Min dybeste medfølelse går til Carlos familie, bekendte og venner..

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: