h1

Unge muslimer overvejer at flytte…

maj 26, 2008

Jeg kan sagtens forstå hvorfor unge muslimer overvejer at flytte fra DK til et mere stille og fredeligt samfund, som kan finde ud af at leve side om side med forskelligheder… Jeg er selv tørklæde bærende studerende og sjovt nok så har jeg en aftale med en international vejleder på mit uddannelsessted her på onsdag, eftersom jeg forsøger at tage en retning inden for min uddannelse som jeg kan bruge andre steder på jordkloden udover Danmark. Jeg er enige med mine tørklædebærende medsøstre at mit 30 gram tørklæde er langt mere vigtigere for mig end et job her i Danmark, hvor jeg ellers er født og opvokset. Jeg ville ellers ønske at jeg hverdag med en inderlig glæde kunne synge den gamle danske sang:

I Danmark er jeg født, dér har jeg hjemme,
der har jeg rod, derfra min verden går.
Du danske sprog, du er min moders stemme,
så sødt velsignet du mit hjerte når.
Du danske, friske strand,
hvor oldtids kæmpegrave
stå mellem æblegård og humlehave.
Dig elsker jeg! – Dig elsker jeg!
Danmark, mit fædreland!

Men desværre bliver denne gode gamle danske sang blot et frihedsideal her i Danmark. Istedet for vil jeg bevæge mig ud i den store verden med følgende i hjertet: Im not afraid to stand alone, if Allah is by my side.

Unge muslimer overvejer at flytte

Et stort flertal af danske muslimer under uddannelse overvejer at rejse til udlandet med deres diplomer.

Af Fikre Filali El-Gourfti
Læs også Tørklædet er vigtigere end job (25. maj.)

Fortsætter tonen i værdidebatten ad den kurs, den har i dag, kan de danske arbejdsgivere komme til at kigge meget langt efter dem.

Ifølge en rundspørge Politiken har lavet blandt 315 unge muslimer, der er i gang med eller færdige med en videregående uddannelse, svarer 65 procent, at de i høj eller nogen grad overvejer at flytte til udlandet, når diplomet er i hus.

81 procent svarer, at de ønsker sig væk til et andet land på grund af den tone, som danske muslimer omtales med i værdidebatten.

Takt og tone savnes
En tone, som de fleste finder meget negativ og medvirkende til, at de føler sig uaccepterede i Danmark.

»Grænserne for, hvad der er forsvarligt at sige imod en minoritet, er rykket gevaldigt«, skriver en som begrundelse: »Det er ikke, fordi, der skal forekomme selvcensur i debatten, men almindelig takt og tone samt saglighed burde fylder mere i stedet for følelsesbetonede udtalelser«.

Vælger universiel uddannelse
Svarprocenterne viser en tendens, som studiechef ved Københavns Universitet, Jakob Lange, kan genkendende fra sine samtaler med studerende med indvandrerbaggrund.

Læs resten af artiklen: Politiken.dk

Native Deen-

Im not afraid to stand alone

Reklamer

19 kommentarer

 1. Du skal vide at vi er mange indfødte danskere der har fuld forståelse for denne trang til at komme væk.

  Det er drønærgeligt at vi har en flok angste tosser til at råbe højst her i landet.

  Jeg håber I bliver så længe som muligt. Så kan vi prøve at tage kampen. Sammen.


 2. I love the song!


 3. @ 3xM

  Mit indlæg kan godt forståes som om jeg hader danskere eller lignende, men tværtimod. Jeg har mange vidunderlige medstuderende som jeg holder enorm meget af, og som er enorm frisindet.

  Men jeg er bare træt af den hetz som danske politikere i Folketinget fører mod en minoritets gruppe i Danmark.
  Danmark har en masse andre alvorlige problemer, som disse politikere burde bruge deres krudt og krafter på. Der er trods alt muslimske, tørklæde bærende kvinder og mænd med skæg osv. som virkelig forsøger at gøre en forskel her i Danmark. Det er netop det som gør ondt i hjertet hos en studerende, som dagligt via sit arbejde på en muslimsk friskole forsøger at give eleverne motivationen, lysten til at være i Danmark og studere istedet for at de går hen og får DF-klæder iklædt muslimsk version

  Det er trist at det skal baseres på en facade, når undertegnede selv føler sig utryg som danskstatsborger i “sit eget hjemland”

  Håber du kan følge mig 3xM


 4. Jeg er selv en ung muslim og flyttede til udlandet (mellemøsten) lig så snart jeg fik min ingeniør uddannelse. Her er jeg repekteret og jeg har en fremtid her som jeg aldrig nogen sinde vil ku drømme om hvis jeg blev i DK pga. mit sorte hår, mit “underlige” navn og ikke mindst fordi jeg er muslim.

  Jeg kan kun opfordre til at man kommer væk fra DK, især hvis man gerne vil blive til noget større uden at møde alle mulige forhindringer som nedgørelse, racisme osv.


 5. @ H
  Det lyder enorm nice og virkelig fredeligt. Bare den længsel jeg har efter ro fra al den hetz og had, som dagligt er en del af de danske medier, vil være enorm vidunderligt.

  Må jeg spørge om hvor du er bosat???


 6. Jeg synes, at det er meget rimeligt at aflægge tørklædet. Simpelthen af respekt overfor det land, som en selv eller ens forældre har fået lov til at bo i.
  Man må heller ikke glemme, at man også skal tage hensyn til de personer, som man i sin profession skal være sammen med.
  Jeg går altid selv til en kassedame, der ikke har tørklæde på, fordi for mig er tørklædet et symbol på forskelsbehandling af mænd og kvinder og her er jeg simpelthen bare den politiske forbruger, når jeg boycotter tørklæder.
  Ligesom man i sin tid boycottede franske vine p.g.a. Frankrigs politik.


 7. “Simpelthen af respekt overfor det land, som en selv eller ens forældre har fået lov til at bo i.”

  Respekt for det land, som en selv eller ens forældre har fået lov til at bo i????!!!
  Taler du nu ikke med to tunger Margrethe??
  Du er et godt eksempel på at Danmark rent faktisk ikke er så fordomsfri, som du ellers forsøger at give et billede af i det andet indlæg med Omar Marzouk.

  Hvis du er et menneske som ikke går ind for forskelsbehandling, som bør du være den første som burde forlade Danmark, eftersom Danmark er et af de lande som lever og ånder for forskelsbehandling.
  Dette ses tydeligt. For eksempel når jeres kvinder DAGLIGT bliver brugt som sexsymboler, bare for at sælge for eksempel et øl.

  Også kommer du og taler om forskelsbehandling?

  Hvad med at du satte dig ind i hvad tørklæde endelig betyder for den enkelte muslimsk kvinde istedet for din egen fortolkning af det. På den måde ville du måske opnå ikke at blive anset for kun at være en sexsymbol der blev udnyttet kommercielt osv.


 8. @ Knæk din skal Margrethe!
  Du bedes være venlig at være rolig i din tone 🙂

  @ Margrethe
  Dvs. at du vælger og vrager folk ud fra det ydre???
  Ud fra et 30 gram stof???

  Hm.. Så vil jeg meget gerne være den første til at komme med en falliterklæring af Danmark 🙂

  Jeg tror ikke det er et politisk forbrug, når du boycotter. Jeg tror snarere det er frygten, angsten for alt der er fremmed for dig.

  Så håber jeg også at du ikke tager på ferie i andre lande, men at du blot inden for dit eget lands grænser.

  Margrethe, det er trist at læse dit kommentar. Så undrer jeg mig over hvilke rettigheder jeg har i Danmark NÅR jeg ER FØDT og OPVOKSET i Danmark????
  Dette er mit land, eller vil du også nægte det fordi jeg har et stof på hovedet??

  Det er trist at læse dit kommentar, når jeg ellers forsøger, som tørklædebærende kvinde, at gøre en forskel i et land, hvor jeg ellers er født og opvokset.

  Jeg forsøger at få mig en uddannelse, arbejder og betaler skat, jeg forsøger via mit arbejde at nedrive de fordomme, som vores små børn går rundt med, overfor mennesker som dig, der ellers forsøger at begrænse deres rettigheder, som et menneske.

  Men det er måske alt sammen noget jeg spilder min tid på??

  Det er enorm tankevækkende Margrethe.


 9. Tørklædet i sig selv er nok uskyldigt, men hvad ligger der mere bag. Hvad er den helt nøjagtige grund til at nogle muslimske kvinder vælger at gå med tørklæde? Hvis der ligger en politisk holdning bag kan det sagtens virke skræmmende på almindelige danskere, der har en århundredlang mistro til religion, fordi man skal give gud hvad guds er og kejserens hvad kejserens er, og ikke blande religion ind i det politiske liv. Politiske beslutninger taget på et religiøst grundlag fører aldrig til noget godt. Jeg er helt tryg ved at handle med piger i tørklæde, men alligevel tænker jeg: Hvorfor ? Er det for at vise sin dydighed? er det for ikke at friste de karakterløse mænd?


 10. @ Poul Nielsen

  Jeg forstår endelig ikke hvorfor I har så travlt med at diskutere hvorfor størstedelen af muslimske kvinder bærer tørklæde, hvilket jeg personligt synes er virkelig latterligt når kvinder med tørklæde ses næsten alle steder på jord kloden, og som mange gang har stået frem offentligt og forklaret, diskuteret osv. hvorfor de har valgt tørklæde.. Men det er noget I alligevel ikke gider acceptere, fordi det er stik modsat jere personlige holdninger.. Det er også fint og det accepterer jeg, men synes også accepten skal være gensidig..

  Jeg synes også det er vigtigt at dansker, som muligvis har haft en dårlig erfaring med religionen som i sin tid blev udnyttet groft af enevælden, alligevel skal forsøge at splitte de forskellige tidsperioder fra hinanden… Det er ikke korrekt at hive en anden historisk begivenhed og tidsperiode hen over en anden..

  Fint, hvis du tænker over hvorfor de har tørklæde på, og om det er for ikke at friste de karakterløse mænd, så vil jeg høre om du også tænker noget om de kvinder, som render letpåklædeligt, og tænker over hvad deres motiver er siden de klæder sig halvnøgen ude i det offentlige????

  Hvornår begynder I at byde globaliseringen velkommen i Danmark, og istedet fokuserer på de “fremmede” menneskers kompetencer og gerninger og ikke deres påklædninger, herunder et 30 gram stof!


 11. til Havva Kocbay
  Det med dårlige erfaringer med religion, ligger ikke så langt tilbage. I Danmark har vi haft (og har) Indre Mission, som er en slags fundamentalistiske kristne. De er ikke så slemme som de har været, de ville blandt andet afskaffe dans, da det er syndigt.
  Det var sådan at min oldemor helst ikke så at min far, hendes barnebarn blev gift med en uden for missionen. Så det var en form for befrielseskamp min far havde over for religionen. Og derfor kobler jeg uvilkårligt indre mission/islam fordi de gør sig så synlige, med en form for frelsthed og “bedre end utroende” holdning.

  Jeg synes jeg ser for lidt letpåklædte kvinder i det offentlige rum, er det ikke lidt en fordom muslimer har om danske kvinder?

  Jeg er helt åben overfor globalisering, sådan udvikler verden sig, og godt det samme. Men stadigvæk ; synlig religion får alarmklokkerne til at ringe.


 12. @ Poul Nielsen

  Fordommen er gensidig. Når der bliver sagt noget om danske kvinder og deres påklædning fra en muslim, så er det hurtigt lig med fordomme.
  Men ligeså snart danske kvinder, mænd siger noget om muslimske kvinders påklædning så er det ikke fordomme I har, mener I selv.

  Husk, at det er ikke jer som har skabt denne verden.
  Sandelig vi alle skal samme vej tilbage Poul.

  Når jeg tænker over det, så synes jeg ikke vi har så meget tid til at skændes, diskutere vores forskelligheder og gøre dem til et problem, når de ikke burde være det.. Der er vigtigere problemer end et 30 gram stof..
  Og husk, livet er ikke for evigt.. Ligesom Carlos, som kun døde i en alder af 16 på grund af interne konflikter, så synes jeg ikke vi skal spilde vores værdifulde tider her på livet til uendelige konflikter, skænderier, verbale diskussioner men istedet fokusere på at enes godt på en fælles platform trods vores forskelligheder. Det synes jeg godt vi kan som voksne mennesker der har fået skænket et fornuft.

  Vi har ikke skabt verden og vi kan ikke udrydde religionerne, som nogle synes er synlige og skræmmende, men for mange er religionen en stor del af deres liv og det skal det også have lov til at være sålænge de ikke skader andre mennesker.
  Men hvis du synes jeg er skadelig fordi jeg beder 5 gange på mit arbejdsplads, så er det ikke mit problem.


 13. hvorfor angribe danskere der kommer med i debatten her? hvorfor ikke forklare det stille og roligt når de spørger om noget? eller forklarer deres holdning stille og roligt? eller er det en angrebsdebat så danskerne skal diskuteres og ikke være med i debatten? Diskussionen er ikke behagelig for nogen parter, så jeg vil foreslå at hvis der ikke kommer seriøse og konstruktive forklaringer fra muslimer der kommenterer danskere, så er det igen et udtryk for jeres problem med at debattere her i landet. Vær dog med til at indføre interkulturel forståelse i de mindre klasser. Vær dog med til at få forældrene på banen der ikke kan styre deres børn og giv dem hjælp. De unge der laver al balladen er med til at ødelægge det for alle muslimer her i landet. Kan I ikke se det??? Hjælp med integrationen af de nye og de unge der har problemer med at indordne sig. Hvorfor skal det mange gange være danskere der skal stå for denne “opdragelse”? Jeg så gerne 1000 flere muslimske mødre – ja mødre…. og fædre hjælpe til med social arbejdet. Men hvor er de????? Og til jer der kritiserer danskerne her ovenfor….hold kæft hvor er det en dum måde at gøre det på. I gør jo bare ondt værre. Lær dog at forklare jer med rigtige konstruktive ord og positiv indgangsvinkel. I har jo lige her en mulighed for at få nogle af dem som ikke forstår til at forstå det på den rigtige måde…


 14. @ Hansa Jurik

  Hørt!

  Desværre tror jeg at frustrationerne som er oparbejdet gennem mange års hetz er skyld i, at nerverne er ude på tøjet. Derfor eksploderer det så snart, man har mulighed for “at gi igen” – så at sige. Det er jo ikke til trænge igennem mediestrømmens enøjede og muslimkritiske optik, så lader man det hele flyde ukontrolleret i en blog, når man får lejligheden til at møde “de andre”.

  Der er desværre en manglende indsigt og forståelse for kommunikationens betydning blandt etniske minoriteter. Mange tror det hele handler om budskabet og overser, at måden budskabet bliver præsenteret på, har langt større betydning end selve dokumentationen – apropos mediernes dækning af islam og muslimer i DK.

  Med ønsket om en bedre kommunikation over “kulturkøften”.

  SP


 15. jeg snakker med muslimske kvinder for at forstå hvordan muslimske mænd er. jeg læser internet for at forstå en lille smule af hvad der sker i en muslimsk hjerne til forhold med min egen danske. Jeg snakker med muslimske familier for at lære den gamle kultur fra flere indgangsvinkler. Jeg smager maden de spiser. Hvorfor skal muslimer ikke afprøve vores traditioner, nu hvor de er født i Danmark mange af dem, og også bor eller er flyttet til den kultur. Jeg var engang til et muslimsk møde om at mødes mellem kulturer og danskere m.m. Midt i mødet rejser en mand sig op og siger at “Det er ikke det her vi vil, I ved jo godt allesammen at vi vil have Danmark som et muslimsk land, så hvorfor sidde her og diskutere det her med at mødes”… Jeg var dybt chokeret. Ikke ret lang tid efter rejser en anden mand sig op..og bakker op om den første. Derefter endnu en og endnu en og en større gruppe mænd rejser sig og støtter op om det – indtil mødet var et kaos og det måtte stoppes. Det lignede et komplot for at forhindre et hvilket som helst kulturmøde på tværs. Sådanne personligheder skulle bare direkte ned i søen eller finde et muslimsk land de kunne være i. Et fiasko-møde og totalt provokerende for en dansker at høre på og det var godt nok heldigt at der ikke var journalister til stede for så ville der have været et rama-skrig fra medierne ud til danskerne. Jeg kunne forestille mig det var Hitz-but-Tahrir, da de flere gange har vist lignende meninger. Jeg ville ønske flere muslimer med interesse i kulturmøde turde at komme frem i lyset og ikke lade sig skræmme af disse højtråbende herrer, der tror at hvis man bare råber højt nok, så skal det nok blive hørt. Hvor er logikken i det de laver ? lever de I en drømmeverden om at de kan overtage verden ? Muslimer – opråb – hjælp med at få muslimernes gode ry tilbage så vi nemmere kan overbevise den kritiske medieverden om at integration kan lade sig gøre. Gode tiltag fra muslimer – mange flere – mere ansvar for at hjælpe med integrationen – I skal være synlige i den positive retning og ikke kun fra de gale drenge der ødelægger det hele for integrationens nemme og konstruktive sti. Vær kreative med hovedet og hænderne….kom med i kampen om at integrere jeres familier og jer selv noget bedre. Tænk på hvad det er for en baggrund vi danskere kommer fra med konger og vikinger, protestantisme og 2.verdenskrig m.m. Vi er fra en bestemt gren af verdensbilledet som er faktisk meget interessant og spændende på mange måder. Det er jeres også, men vi lever i Danmark med den baggrund der nu er her og har ikke brug for al den negative atmosfære som danskere er ved at bygge op for at bakke op om Dansk Folkeparti. Hjælp os med at blive verdens bedste land og det mest positive….


 16. @ Hansa Jurik

  Jeg vil vende tilbage med et svar til din interessante kommentar, når jeg engang vender tilbage fra ferien, med Guds vilje.

  Men du har nogle gode pointer, og kan godt forstå dine “frustrationer”, som en dansker.

  Kærligste hilsner
  Islamic87voice


 17. Jeg ser frem til dit svar og andres kommentarer hvis der er nogen der vil være med.
  Ja, jeg er frustreret fordi der er for lidt “voksne” med i det her og for mange unge ballademagere der ødelægger det for muslimer.
  En ting mere jeg bliver nødt til at nævne og som frustrerer mig og som jeg har været vidne til flere gange er også flirterier fra unge muslimske drenge med danske meget unge piger i busser og hvor som helst de kan overtale små piger helt ned til 11 – 12-årsalderen til at udlevere deres telefonnumre i løbet af en effektiv overtalelse/samtale og lokken på bare 2 – 10 minutter. Den sitation har jeg hørt om adskillige gange nu…(sidste gang i aftes fra en forælder og pigen selv), hvorefter drengene – som regel 1 til 4 stykker – besøger pigen dagen efter, der stort set er blevet presset/manipuleret uskyldigt til at udlevere både navn og adresse. Her prøver de at få hende med sig – hvorfor ?… ja det tør jeg ikke tænke på.
  Ulækker fremgangsmåde…. og så kan man jo tænke over hvordan disse drenge er blevet opdraget…. det er ihvertfald uden megen disciplin og respekt for børn – og ked af at sige det, men jeg har kun oplevet det med “muslimske” drenge indtil videre. Man skulle lige have en folder i lommen…på forskellige sprog…som man kunne give dem i hånden. Eller måske begynde at advare piger i skolen mod denne frembrusen som man ikke skal lade sig narre af. Flirteri er jo en del af livet, men når man har set den fremgangsmåde der her bliver brugt, så er man ikke i tvivl om at det er udnyttelse af uskyldige pigers uvidenhed.
  Sorry, men jeg måtte ud med det. Der er ingen i medierne der nævner dette, men det eksisterer og jeg er ikke bleg for at lægge mig imellem hvis jeg ser det ske lige for næsen af mig, hvilket måske også “voksne” muslimer burde gøre.
  Jeg får nok nogle hak over tuden over denne lille historie, men jeg mener ikke den bør forties, og nogen bør tage fat om problematikken.
  Jeg er blevet rådet til at læse om kapitel 9 i koranen omkring islam og kvinder. Er der nogen der kan fortælle mig hvor på nettet jeg kan finde noget om dette kapitel 9 på dansk eller ihvertfald engelsk så jeg kan forstå det ?


 18. @Hansa Jurik

  Som lovet så besvarer jeg dit første kommentar:

  Jeg tror, vi er mange som dagligt bestræber sig på at lære forskelligheder at kende, som præger vores samfund nu til dags. Jeg har en masse danske veninder og har danske mænd som medstuderende, og jeg har danske naboer som jeg kan hilse på hver gang jeg ser dem rundt omkring og endda giver mig tid til at stoppe op og spørge til hvordan de har det osv. hvorfor skal der absolut være et behov for at spise svinekød eller danse rundt om et juletræ bare for at lære nogle mennesker at kende??? Hvor mange danskere ville faste en hel måned bare for at forstå en muslim??? Hvis det er tilfældet, så er det af egen fri vilje men ikke alle gør det. Man kan lære om hinanden ved at gå i dialog osv., men det kræver ikke nødvendigvis at man skal bukke under for hinandens traditioner. Hvorfor er der ikke plads til forskelligheder, i stedet for at folk skal påduttes hinandens kultur og traditioner. Jeg er født og opvokset i Danmark takket være Gud, men jeg har vel retten til at være den som jeg ønsker sålænge jeg ikke skader det samfund jeg lever i??? DOG vil jeg understrege at jeg tager alt fra dansk kultur SÅLÆNGE de ikke modstrider min tro, fordi der er nogle ting i den tyrkiske kultur som jeg slet ikke kan forholde mig til. Men det skal vel ikke være altafgørende om jeg så kan forstå mine tyrkiske medmennesker?

  Mht. det møde som du giver som eksempel, så kan jeg da godt forstå den provokation og endda vrede som det må have skabt, men jeg tror at enhver muslim som ikke fejlfortolker Quranen og profetens livshistorie ville være imod sådan en adfærd, som disse mænd har udvist for deres medmennesker. Så jeg har ikke noget at sige til det udover at jeg godt kan forstå dine frustrationer. Islam er ikke en krigsreligion, islam handler om mange andre ting som først starter hos den enkelte muslim og ham selv, herunder hans indre og ydre karakter, hans medmenneskelighed overfor andre osv. Men HT er nu en paradoksal gruppe, som desværre har taget islam som gidsel for deres egne politiske interesser, hvilket er en skam.

  Jeg føler ikke at jeg har brug for at gøre ekstra meget fordi nogle gale drenge ødelægger det for andre. Jeg tror mange unge muslimer som er under uddannelse og som er ude på de forskellige arbejdspladser dagligt forsøger efter egen kapacitet at gøre en forskel. Jeg synes det er trist at der skal kræves ekstra meget af en muslim bare fordi nogle andre ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt. Jeg savner retfærdighed hos den danske befolkning, som ofte har tendens til at smide alle ned i samme sæk ergo fordi de alle siger de er muslim?? Og for at komme ud af den sæk, så skal nogle fornuftige mennesker slide ekstra hårdt for at redde ALLE de andres ry.

  Nej, jeg tror ikke der er nogen som ønsker et land med en negativ atmosfære, men vi kan ikke komme uden om den kendsgerning at der alle steder på jordkloden vil være folk som vil forsøge på at bygge negativ atmosfære i et land. Det er uanset om der findes gale drenge eller ej. Derfor må vi huske at den negative atmosfære som nogle danskere bygger ikke kan retfærdiggøres på sådan en måde. Ligesom man ikke kan retfærdiggøre de gale drenges adfærd i Danmark.

  Men gale mennesker findes alle steder, som man ikke kan komme uden om. Det eneste du og jeg kan gøre er at bestræbe os, efter vores egen kapacitet, at gøre en forskel.

  Til dit kommentar nr. 2, vedr. drengene som ikke kan styre deres hormoner, så kan jeg kun sige at du næste gang skal huske at give dem en omgang prygl!!

  (Men kun hvis din historie er sand, og at disse piger virkelige er uskyldige.)


 19. S.a.

  Søster jeg er selv konverti, og ved hvordan du har det her i landet, og det samme tanker har de fleste muslim, om at komme væk herfa. men nu skal vi os være gode imod hinanden, som Quran siger: Men det faktisk jo ikk dk, som er skyld i alt det med muslimer og dårlig rygter, det jo desværre mediaerne som ødelægger det, og som vi alle muslimer ved på forhånd, fordi de dansker som ser væk fra alt det onde på tv, forstår jo udmærket hvordan muslimer har det her i landet! men selvføgelig hvem vil ikke det sted hvor du kun føgler dig hjemme, fordi du kun har søskende og brødre omkring dig, hvad smukkere kunne det være her på dette jorden, end at delle islam, uden at blive svine til, eller ikke taget imod, fordi du vælger tørklæde!!!
  MÅ allah gøre de muslimer STRÆK som vælger at stå stærkt frem!!! Amin.!!!

  s.a.w.r.b.Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: