h1

Tørklæde…

april 14, 2008

Billedet: Kvinfo.dk

Uanset hvor meget en tørklædebærende kvinde bestræber sig på at overbevise folk om at hun ikke er undertrykt fordi hun har valgt at bære tørklæde, så er det oftest forgæves og spild af tid når modparten fortsat vælger at fastslå at tørklæde er lig med undertrykkelse… Men personligt, som en tørklædebærende kvinde, så føler jeg mig enorm undertrykt i det øjeblik at mine orde ikke tages seriøs, men at der pludselig står ikke-tørklæde bærende kvinder og ligeledes mænd i medierne og tillader sig at udtale sig om at tørklædebærende kvinder er undertrykte.. Hvem giver disse mennesker retten til at udtale sig,- og ligeledes konkludere at tørklædebærende kvinder er undertrykte??

Hvordan i alverden kan disse uvidne mennesker udtale sig om noget, som man intet kendskab har til??

Kvinfo.dk kigger på slørenes betydning og ændring fra en historisk aspekt med både perspektiver fra både Vestlige,- og Mellemøstligelande.

Det muslimske slør har været et centralt felt for magt og modstand gennem historien. Kolonimagternes slørafbrændinger og tvungne af-sløringer af kvinder gjorde det til et modstandssymbol. Siden har forbud mod – såvel som påbud om – slør været våben i kampen om at definere nation, modernitet og frihed. Men kvinders stemmer forsvinder ofte i konfrontationen mellem dem, der hævder at forsvare kvinders interesser. Læse yderligere: Slørenes grammatik

The Veil

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: