h1

I Allahs navn, Den Nådige og Den Barmhjertige…

marts 30, 2008
Bismillah ir-Rahman ir-Rahim…
I Allahs navn, Den Nådige og Den Barmhjertige..

Udtrykket, Bismillah ir-Rahman ir-Rahim er et smukt, betydningsfuld og meget poetisk udtryk som millioner af muslimerne på jordkloden fremsiger dagligt.. Det byder på en dybere indsigt og enestående inspirationer fra universets ophøjet Mester, profeten Muhammad (fred være med ham)..

Muslimerne fremsiger Bismillah ir-Rahman ir-Rahim når de skal foretage enhver form for betydningsfulde bestræbelser i deres dagligdag…

Udtrykket er så storslået og kortfattet i sit indhold at alle 30 kapitler i Quranen indledes med I Guds navn, den Nådige og den Barmhjertige, undtagen kapitel Al-Tawba (9. kapitel)

Udtrykket er sandelig et udtryk som bør fremsiges med ens indre hjerte, med en yderst oprigtighed som er medvirkende til at indvie os mod et formål, som vi bestræber os på at udføre på bedste vis i livet, og generelt for det formålet som livet er givet til os for…

Fx fremsiges Bismillah når man åbner sine øjne om morgnen, når man skal til at spise, når man skal til at gå ud, eller når man skal til at skrive i sin hæfte. Så er det første trin for de fleste muslimer, som har gjort udtrykket til en oprigtig vane ved at fremsige det eller ved at skrive: Bismillah ir-Rahman ir-Rahim…

Meningen i Bismillah, dvs. I Allahs navn, viser os at hvert trin vi foretager os i livet, hvert åndedræt som vi trækker skyldes takket være vores eneste ene Skaber.

Det er ikke det enkelte individ som er skaberen af den mindste ting på livet. Det er ikke os som gør at muligheder dukker op i vores dagligdag, det er ikke os som forårsager mirakler. Skaberen har givet os et liv, men har dog med sin Evige hjælp givet os evner til at fjerne, at tænke, at føle, at lugte, at spise og meget mere.

Udtrykket Bismillah er et unikt påmindelse af vores forhold til vores Skaber, og ligeledes forholdet til skabelserne.. Den udtrykker vores yderste respekt, vidunder, taknemmelighed og ligeledes vores inderste bønner med håb om at have vores Skabers velsignelser i vores daglige handlinger…

Udtrykket, den Nådige og den Barmhjertige, er begge termer som referer til vores Skabers Evige attributter. De er ofte oversat meget kort og enkelt som den Nådige og den Barmhjertige, men dog har termerne et dybere mening.

Rahman, dvs. den Nådige, som retter mod Den Godgørende alene, hvis uendelige skænkelse af kærlighed og barmhjertighed er uophørlig, hvilket universets og dets skabelser er et unikt bevis på denne uophørlighed af kærlighed og barmhjertighed.

Rahim, dvs. den Barmhjertige, retter mod den Nådige og Barmhjertige, hvis uendelige skænkelse af kærlighed og barmhjertighed er manifesteret i det, som er modtaget som konsekvenser af vores gerninger.

Dvs. ar udtrykket ir-Rahman ir-Rahim er en anerkendelse, æresbevisniing af selve den kilde til hele eksistens, kilden til al velsignelser, kilden til al medlidenhed, kilden til al barmhjertighed som giver os al dette i uendeligheder… Ligeledes Den som svarer vores moralske oprigtighed, vores harmoni med al skabelserne og til vores kærlighed til Ham alene, Allah Den Almægtige..

Undertegnende ønsker at gøre læserne opmærksomme på at der ikke er blevet gået helt i dybden med den bogstavelige mening af hvert enkelt ord i udtrykket, Bismillah ir-Rahman ir-Rahim, men istedet forsøgt at fremhæve det overordnet.

Det er ikke blot den bogstavelige oversættelse af udtrykket, som gengiver udtrykkets enestående indhold. Der forsøges på forskellig vis at fremhæve udtrykkets enestående indhold, hvilket bl.a. sker på følgende 3 andre måder end udover den bogstavelige oversættelse:

Via poesi:

With every breath that we breathe, may we be ever aware of the Divine Presence, the Source of all that we receive.

With every step that we take, may we always honor the Light which guides us, the Source and Nourisher of all of creation.

Every moment of this life is filled with your eternal radiance my Beloved, You are the Beneficent One who endlessly showers all of creation with nourishment and blessings, and the One who generously rewards those who live in harmony with Your Divine Will.
[Forfatter: Unknown]

Kilde: Living from the heart

Eller via kalligrafi:

 

 

Eller via sang, som fx Bismillah af Dawud Wharnsby

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: