h1

Muslimske kvinder indtager nettet!

februar 24, 2008

helenllatifi1.jpg

Muslimske kvinder indtager nettet

23 02 2008

Den politiske blogscene har længe været domineret af islamkritiske danske mænd, men nu tager de muslimske kvinder til genmæle. Det peger mod en fremtid, hvor muslimerne vil blande sig langt mere i samfundsdebatten, siger ekspert.

Af Mikkel Vuorela

De er unge, de er veluddannede og de er ikke bange for at markere sig. Flere muslimske kvinder har opnået stor succes med at blogge om deres holdninger og islamiske baggrund. På den danske topliste over politiske blogs, har to kvinder kæmpet sig op blandt de femten mest læste. De er faktisk blevet så populære, at over 20.000 mennesker hver måned klikker sig ind på deres sider for at læse deres kommentarer til verden udenfor.

”Grunden til at de muslimske kvinders blogs er blevet populære, er fordi de, ligesom mange andre blogs, udtrykker holdninger, som man ikke møder i medierne. Her kan man få et indblik i en verden og nogle synspunkter, som man ellers ikke møder,” siger Lisbeth Klastrup, der forsker i blogging på IT-Uni-versitetet i København.

De mest populære politiske blogs er dog stadig dem, der udtrykker stærkt islamkritiske holdninger, men de nye stemmer er kommet for at blive. 

Den nye generation

Saliha Marie Fettah, der underviser på Center for Mellemøststudier ved Syddansk Universitet mener, at blog-fænomenet peger mod en fremtid, hvor muslimer vil markere sig langt mere i den hjemlige debat:

”Vi har været vant til den første generation af indvandrere, som ikke havde danskkundskaber. Men i anden generation har vi en gruppe af veluddannede mennesker, og dem kommer vi til at se meget mere til,” siger Saliha Marie Fettah.

Hun forklarer, at der er en klar tendens til, at de unge muslimer …..

Bemærk: Resten af interviewet med den muslimske, kvindelige blogger, Helen Latifi, kan læses under sektionen, sider: “Muslimske kvinder indtager nettet”

Reklamer

2 kommentarer

  1. Tak Islamic Voice for at du har sat det op. 🙂


  2. No problemo sis. Den opfylder trods alt islamic87voices koncept 😉Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: