h1

Mødres betydning i islam…

januar 30, 2008
ax0712572dwds1.jpg

Mennesket har aldrig en tid hvor det er taknemmelig. Lysterne ønsker mere og mere af alt mellem himmel og jord. Der kommer aldrig en tid, hvor vi standser op og virkelig takker Allah swt og viser vores taknemmelighed for alle de ting vi modtager hvert sekund, hvert minut, dagligt, gennem årene.. Vi kan vise vores utaknemmelighed når vi smider mad ud, men ikke nok med det så kan vi også have tendens til at vise vores utaknemmelighed når vi ikke respekterer vores forældre.

Allah swt ønsker at mennesket skal være taknemmelig over for Ham for alt det Han giver os, men ligeledes ønsker Han at vi respekterer vores forældre, som kæmper for at give os alt i det sekund lægen erklære at hun er gravid.. Forældrenes store betydning og værdi kommer klart og tydeligt til udtryk i verset Luqman. Allah swt er den Almægtige, Mesteren, den Evige, Ophøjet over alt og alle, men alligevel giver Han forældrene en stor værdi, hvilket vi bl.a. kan læse i Luqman 31:14, “And We have enjoined on man (to be good) to his parents: in travail upon travail did his mother bear him, and in years twain was his weaning: (hear the command), “Show gratitude to Me and to thy parents: to Me is (thy final) Goal”

Et barn har ikke ret til at gå imod sine forældre, uanset om personen er dansk muslim og forældrene kristne, ateister, jøder eller andet. Et barn har pligt til at adlyde dem, sålænge de ikke ønsker hende/ham noget ondt eller forsøger at få ham/hende til at gå imod Islam og Allah swts hukm.

En dag kom en mand hen til Profeten saws og spurgte hvem der havde størst krav på hans respekt, og Profeten saws svarede ’din moder’. Manden spurgte endvidere hvem der havde det næststørste krav på hans respekt og Profeten saws svarede igen ’din moder’. Manden spurgte så hvem der så havde ret til hans respekt og profeten Muhammad saws fik igen svaret ’din moder’. Manden undrede sig lidt over, at Profeten saws havde sagt hans moder tre gange, og kunne ikke forstå hvorfor profeten Muhammad saws havde svaret hans moder tre gange, men valgte at spørge endnu engang hvem der så havde ret til hans respekt. Til det igen svarede Profeten Muhammad saws så ’din fader’. Nu forstod manden at hans mor var den første som havde ret til respekt og endvidere faren.

Vi undrer os måske over hvorfor faren bliver nævnt til sidst. Men vi skal huske at det er ens mor som bærer os i sin “lille” mave i 9 måneder, og igen er det hende som går igennem al den smerte når hun kæmper for at få os til verden, og ligeledes er det hende som deler sin mælk med os. Vi har et tæt bånd til vores mødre, eftersom vi har været en del af hende i 9 måneder. Vi formede os i hendes mave, vi sparkede hende uanset tid,- og sted, og hun har ligeledes kunnet mærke os når vi har rullet rundt i hendes mave.

Og hun forsætter med at sætte sit eget behov til side og prioriterer os inden for alle mulige aspekter af livet. Efter fødslen kan hun tilbringe natten hos os og være vågen og “sikre sig” at hun er tilstede hvis vores åndedræt pludselig skulle stoppe..

Derfor sætter det ikke et spørgsmålstegn når profeten Muhammad saws endda har sagt; “Paradiset ligger under moderens fødder”.

Så lad os respektere og vise vores forældre kærligheden før det er forsent, selvom vi aldrig vil være i stand til at betale vores gengæld til vores mor ej heller far.

Nogle klips, som efterlader nogle tanker…

Reklamer

One comment

  1. loldSkriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: